Water verbindt

Tijd: tot 20 augustus 2017
ZomerExpo 2017, de grootste Nederlandse kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme keuze is met 254 werken parallel te zien in de Wolk van De Fundatie en in en rondom Kasteel het Nijenhuis. Schilderijen, tekeningen, video’s, foto’s, sculpturen en installaties, van ingetogen tot uitgelaten, groeperen zich rond het thema in een kakofonie van vormen en materialen. Wat water was, is en kan, neemt hier alle mogelijke gedaanten aan.
LET OP! De ZomerExpo is t/m 20 augustus

We varen op boten, likken aan ijsjes, lopen over golvende tapijten, zien bewegend water, stilstaand, zuiver en troebel water, storm en regen, beelden die doorweekt, droog of dampend of simpelweg aangrijpend zijn. Samen weerspiegelen deze waterimpressies  ?  realistisch, conceptueel of abstract  ?  de bewegingen in de hedendaagse kunst.
Water is tot op de dag van vandaag een geliefd onderwerp in de beeldende kunst. De Fundatie-collectie omvat vele waterwerken, te zien in de vaste opstelling van kasteel en museum: poëtische landschappen van Jan Voerman, onderwaterwerelden van Gerrit Willem Dijsselhof, woeste impressies van Jan Cremer en transparante portretten van Paul Citroen.
Voor deze zesde editie van ZomerExpo lieten maar liefst 1960 kunstenaars zich inspireren door het thema en brachten ruim 3000 kunstwerken naar vijf voorrondes door het land. 75 juryleden kozen anoniem de selectie voor de tentoonstelling. Dankzij het open karakter van ZomerExpo kunnen verschillende smaken naast elkaar bestaan. De verrichtingen van de hedendaagse kunstenaar zijn pluriform en omvangrijk. De keuze van de dag laat zien dat de kunst het verhaal van ons allemaal is.
Elke bezoeker kan stemmen op zijn of haar favoriete werk voor de Publieksprijs. Alle werken van Water ZomerExpo 2017 staan mét toelichting in de kleurrijke catalogus (€ 14,95) en zijn stuk voor stuk te koop. ArtWorlds faciliteert de verkoop, om via de ZomerExpo-traditie kunstenaars in hun veelzijdige werkzaamheden te kunnen blijven steunen. Een aantrekkelijk publieksprogramma begeleidt de tentoonstelling, met onder meer Tref de kunstenaar op zaal en rondleidingen.
Thema
Water als thema is mede ingegeven door de ligging van de Fundatie in het waterrijke westen van de provincie Overijssel. Als Hanzestad is Zwolle bovendien onderdeel van de 37ste Internationale Hanzedagen, (15 t/m 18 juni 2017) in het naburige Kampen. Het motto van de Hanzedagen is ‘Water Verbindt’.

Auteur: Web Redactie

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>