Vraagbaak voor grenspendelaars

Vragen omtrent Belastingen, pensioenen, kinderbijslag of naar werken en wonen in het buurland?  Het team van het GrensInfoPunt Rhein-Waal in Kleve helpt.

In het dagelijkse leven vormen vragen over belastingen of sociale verzekeringen vaak een grote uitdaging voor de meeste mensen. Leeft of werkt men in het buurland dan wordt het nog lastiger. Verschillende bevoegdheden, andere wet- en regelgeving, premies of deadlines. De onzekerheid houdt veel werkzoekenden tegen om in het buurland te solliciteren. Voor wie het toch wil wagen, is er hulp. Sinds 2016 is er een GrensInfoPunt gevestigd bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve. Hoe zit het met de aanspraak op pensioen als je in het buitenland hebt gewerkt, waar moet je rekening mee houden als je naar het buurland verhuist? Wie grenspendelaar is, was of wil worden, kan hier zijn vragen voorleggen aan de experts van Agentur für Arbeit en UWV, Deutsche Rentenversicherung en Sociale Verzekeringsbank alsook het Finanzamt en Belastingdienst. Met al deze vragen kunt u terecht bij het GrensInfoPunt.

Persoonlijk gesprek
Van maandag tot en met donderdag van 8.30 – 16.30 uur is een persoonlijk adviesgesprek op het kantoor op de Emmericher Straße 24 mogelijk. Van tevoren kunt u hiervoor een afspraak maken via 0049-2821-793079 of gip@euregio.org.

Spreekuur zonder afspraak
Eens per maand kunt u ook zonder afspraak langskomen tijdens het grote spreekuur voor grenspendelaars van 9.00 tot 12.30 uur.
Eerstvolgende spreekuur 21 februari 2017 in Kleve, Emmericher Straße 24. Meer informatie over het service-aanbod van het GrensInfoPunt kunt u downloaden via www.euregio.org/gip

Auteur: Web Redactie

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>