The Wall in de steengroeve van Winterswijk

Lezeres Rosemarie Reinbergen was er bij: The Wall in de steengroeve van Winterswijk. Dit is haar recensie van het evenement!

Op 15 augustus waren wij bij de uitvoering van The Wall in de steengroeve van Winterswijk. We werden bij binnenkomst al ontvangen door een grappig duo die iedereen met een klein praatje welkom heette. Eenmaal beneden zochten wij onze plaatsen op een van de twee tribunes op. Ook was er een ruimte voor het podium waar nog ongeveer 500 mensen konden staan. Al met al waren er zo’n 2500 mensen. Voor de pauze werd er muziek gespeeld uit de jaren 70-80, zoals van Kate Bush, Deep Purple, Supertramp, Frank Zappa en de Mark & Clark Band. Dit was op zich al genieten.Na een hapje en drankje in de pauze begon The Wall van Roger Waters, een rockopera uit 1979 van de Britse band Pink Floyd. Het vertelt het verhaal van Pink, deels gebaseerd op zijn eigen persoon, die van jongs af aan al worstelt met het leven. Hij verloor zijn vader in de oorlog, had problemen op school, werd te beschermd opgevoed door zijn moeder en werd verlaten later door zijn vrouw. Al deze ellende vormde zich een als het ware muur om hem heen…The Wall. De uitvoering was prachtig vertolkt door een aantal zangers, dansers, een koor, een groot orkest en een band. Ook het decor was erg mooi. Er werd veel gewerkt met licht en videobeelden op de muren van de steengroeve. Het was een indrukwekkende avond. Een enkel regenbuitje mocht de pret niet drukken.

Bekijk meer foto’s van dit evenement.

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>