Scotfest Xanten 2016: spektakel en vermaak!

In het weekend van 18 en 19 juni vond alweer voor de tiende maal het Schotse Festival in Xanten plaats. Op beide dagen kon men genieten van echte Schotse flair, prachtige muziek en slenteren langs de vele kraampjes met allerlei Schotse en Britse producten. Van mooie Schotse wollen en linnen kleding tot Engelse thee, van de zoetste maar o zo lekkere fudge tot allerlei soorten whisky, Schots bier, CD’s met de mooiste Schotse en Keltische muziek tot en met Schotse kilts en doedelzakken.

Doedelzakbands uit binnen- en buitenland streden met elkaar om een plaats op het erepodium. Er traden bands op en solisten uit Duitsland, België, Zwitserland en Nederland die het ook tegen elkaar opnamen in de verschillende categorieën.  Scheidsrechters uit Groot Brittannië en Ierland beoordeelden de optredens en gaven de punten.

 

Wij waren op de zaterdag aanwezig en wat opviel was de goede sfeer ondanks de af en toe stevige regenbuien. Op het terrein was een grote schare geïnteresseerd en enthousiast publiek te vinden.  De muziek en de spelers maakten veel goed. Wat een stijl en wat een shows! Na de prijsuitreiking trokken we het centrum van Xanten in voor een lekkere borrel en hapje.

We hebben de smaak te pakken gekregen. Volgend jaar gaan we weer en dan bezoeken we de Highland Games. Daar strijden mannen- en vrouwenteams om de eer. Er zijn zelfs kinderteams die onder deskundige begeleiding tegen elkaar strijden. Kortom, dit feest biedt niet alleen plezier en vermaak, maar ook sportieve uitdaging!  Tot juni 2017. (Plan maar vast in je agenda!)  Meer informatie op www.scotfest.de

Auteur: Tassilo Vermeulen

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>