Recept met wilde kruiden

Alleen al het plezier van het zoeken, het proeven, jezelf oermens voelen, maakt de jager-verzamelaar in je wakker. Kruiden – van de grond rechtstreeks in de mond!

Wilde planten en kruiden oogsten is helemaal ‘in’ op dit moment. Her en der in de grensstreek worden wilde-kruidenwandelingen of –‘hunts’ georganiseerd. Het is een geweldige bezigheid die niet alleen je creativiteit stimuleert, maar waardoor je ook kennis opdoet over oeroude planten en hun toepassingen. Als kind hoor je ‘Afblijven, het kan giftig zijn’ of ‘Nergens aankomen, op de paden blijven’. Maar veel ‘on’kruid zit boordevol vitamines en mineralen: een welkome aanvulling op de overgecultiveerde kasgroenten die we elke dag eten. Al eeuwen geleden was het gunstige effect bekend van vele kruiden en planten. Hippocrates (460-477 v. Chr.) wist het en arts/theoloog Paracelsus (1493-1541) zei het zo: ‘Alle weilanden, alpenweiden, bossen en dalen zijn apotheken’. Uit het enorme aanbod van recepten kozen we een heerlijke smoothie.

shutterstock_56192101_C

Smoothie van wilde kruiden

Benodigdheden

1 handvol wilde kruiden zoals
paardenbloem, smalle weegbree, zevenblad
100 ml natuurtroebel appelsap
1/4 komkommer

Was de kruiden en de komkommer, snij de komkommer in kleine blokjes en pureer kruiden en komkommer met het appelsap tot een zeer fijne massa. Ook andere ingrediënten zoals groene groenten, rijp fruit en vruchtensap kunnen worden toegevoegd.

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>