Lichtjeszondag in Bocholt

De email van Grenzenlos lezer Marcel van Beek bereikte onze webredactie. Omdat u de lezers oproept om iets te schrijven over een evenement in de grensstreek. “Wat leuk!”, dacht ik en stuurde mijn verhaal in.

Het begon allemaal met de vraag “Wat wil je doen op zondag? De Kunstzondag in Rees of de Lichtjeszondag in Bocholt.”: vroeg mijn vriendin. Ik koos voor de Lichtjeszondag omdat ik graag mag “schumen” in winkels.
Op zondag 2 november jl togen we vanuit Deventer via een toeristische route naar Bocholt. We konden met gemak de auto kwijt in het centrum van Bocholt; in de parkeergarage van Shopping- Arkaden-Bocholt. Gratis parkeren! Dus prima geregeld. Ook troffen we het zeer met het weer. In november op het terras zitten, dat is toch heel bijzonder. We zijn onder andere in diverse kledingzaken binnen geweest. Even rondneuzen. En ik blijf mij verbazen over de prijzen van kostuums. Ongeveer €150,00 scheelt het met Nederlandse winkels.

Op diverse plekken van de binnenstad zagen we lichtinstallaties opgesteld staan. Na 17.00 uur veranderde de binnenstad in één schouwspel van lichten. Op het kruispunt van de Nordstrasse met de Langenbergstrasse zag je veranderende kleuren schijnend op diverse winkelpanden, een mooi effect gaf dat. De Shopping Arkaden-Bocholt werd betoverd met veranderende lichten.

Het hoogtepunt was de lichtshow geprojecteerd op het Historischen Rathaus. Het plein stond vol met mensen. Ook zagen we diverse professionele camera uitrustingen opgesteld om deze fantastische lichtshow op te nemen. Diverse kleuren en figuren werden geprojecteerd op het Historischen Rathaus. Ook de panden rondom het plein werden verlicht met figuren. Adembenemend! En wat een techniek komt daar bij kijken.

Op de terugweg hebben we gegeten bij DE snackbar in Beek. Duitsers vinden deze snackbar ook omdat het de enige in de omstreken is. We kwamen met een voldaan gevoel thuis.

Wat een heerlijke ontspannen zondag was dat!

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

2 reacties

  1. Hallo GrenzenLos,
    Wat leuk om een recensie te lezen over dit evenement. Zelf heb ik ook het lichtspel mogen aanschouwen. Adembenemend was het!

    Reactie toevoegen
  2. Na het lezen van deze recensie ben ik een keertje gaan shoppen in Bocholt. Ik wist niet dat Bocholt zo’n leuke winkel stad is. Dank je wel GrenzenLos voor deze tip! Groetjes Truus

    Reactie toevoegen

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>