Koi Feest in Kasteel Arcen

De Holland Koi show vindt elk jaar plaats in de beroemde tuinen van het kasteel in Arcen. Als liefhebber van Koi en van tuinen betekent dat dubbel feest. Bij aankomst op zaterdag 15 augustus verslikken we ons bijna in het aantal bezoekers. Het is druk, heel erg druk. Volgende keer eerder op pad! De parkeerplaats biedt desondanks genoeg ruimte aan al die liefhebbers en is goed georganiseerd.

Eenmaal binnen bewonderen we de prachtige setting van het kasteel en na een verrukkelijke cappuccino hangen we binnen de kortste keren met de neus boven de slotgracht waarin al menig Koi exemplaar valt te aanschouwen. Er bevindt zich zoveel moois dat we er geruime tijd over doen eer we het showterrein bereiken. De eerste indruk is dat we in een Japans voetbalstadion annex kermis zijn beland. Aangezien we geen woord Japans spreken, kijken we dus maar gewoon rond. In grote bakken zwemmen de mooiste, grootste, perfect uitziende, Koi rond, maar na diverse bakken waar het veel dringen is, veranderen we van koers.

In een grote tent bevinden zich aquaria waarin zich menig waterbewoner ophoudt waar we ons aan vergapen. We loeren door een microscoop en zien friemelende eencelligen. De stands bieden een merchandising waar je U tegen zegt maar voor de “gewone” vijverhouder is het allemaal een beetje te veel van het goede. De sfeer, de presentatie van de cultuur en het bijbehorende vermaak bieden aangename verpozingen.
Hierna kunnen we toch echt de verleidingen van al die verschillende tuinen niet langer weerstaan en gaan op avontuur. Het hele park is subliem onderhouden, divers en geweldig mooi, we wandelen dan ook rond als naar lucht happende vis omdat we van de ene verrassing in de andere belanden. Wanneer we na afloop het evenementenprogramma van het kasteel bestuderen, besluiten we dat we alle evenementen wel willen gaan doen, omdat je hier werkelijk nooit uitgekeken raakt!

05 september 2015 – Anja en Rob Wijshake

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>