Het lekkerste ijs van de grensstreek

Wat is er nou nog lekkerder dan een heerlijke koude versnapering tijdens het zomerse weer? Gelukkig heeft onze regio genoeg plekken waar je terecht kunt voor een smakelijk ijsje, ook over de grens. GrenzenLos maakt voor u een selectie van de lekkerste ijssalons.

 

1: De IJsboerderij ’t Dommerholt in Borculo

IJsboerderij ’t Dommerholt maakt roomijs van de verse melk uit het eigen melkveebedrijf. Wat dacht u van de bijzondere smaken ‘apfelstrudel’, ‘mascarpone met vijgen’ of ‘speculaas’? In de bijgelegen educatieruimte ziet u hoe het boerenleven zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Op het mega-dambord in de speeltuin kunt u iemand uitdagen voor een stevig potje dammen. Hambroekweg 6, Borculo.

 2: De IJsboerderij de Steenoven in Hummelo

Op ijsboerderij de Steenoven wordt op duurzame wijze heerlijk vers en ambachtelijk ijs gemaakt. De melk komt van eigen koeien, die ‘s zomers in de aangrenzende weilanden grazen. Zo weet u waar het ijsje dat u eet vandaan komt en geniet u tegelijkertijd van de landelijke sfeer. Broekstraat 2, Hummelo.

 3: IJssalon Da Claudio in Süderwick

Gelegen net over de grens bij Dinxperlo in Süderwick nodigen de gekleurde stoeltjes op het terras en de gezellige zitjes binnen uit om een Italiaans ijsje te eten. In acht jaar tijd is IJssalon Da Claudio uitgegroeid tot een begrip in de regio. Wat kun je verwachten? Een uitgebreide ijskaart met ijscoupes en Frozen Yoghurts, kindercoupes en ijs om mee te nemen. Sporker Straße 10B, Bocholt.

 4:IJssalon Cafe Riviera in Vreden

Gelegen net over de grens bij Winterswijk in Vreden. Zoveel keuze dat je bijna niet kan kiezen? Dan heb je vast en zeker als je IJssalon Cafe Riviera binnengestapt. Wat kun je verwachten? Naast ijs en ijscoupes serveren zij authentieke Italiaanse chocolademelk, panini’s en crêpes. Kortom; hier kun je heerlijk binnen in Italiaanse sferen of buiten op het terras van je ijsje genieten. Wessendorfer Str. 9-13, Vreden.

 5: Gelateria Talamini in Winterswijk

Bij Gelateria Talamini wordt het ijs volgens Italiaanse traditie bereid. U kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment aan rijkelijk versierde coupes. Maar ook voor echte Italiaanse cappuccino of originele tiramisu kunt u bij Talamini terecht. De mediterrane tuin aan de achterkant van de winkel biedt de ideale plek om van al dit lekkers te genieten. Markt 15, Winterswijk.

 6: IJssalon Teatro Gelateria in Xanten

Gelegen in het prachtige middeleeuwse Xanten is Teatro Gelateria al negen jaar ‘the place to be’ als het om Italiaans ijs gaat. Op de uitgebreide kaart is er voor ieder wat wils. Van ijscoupes tot verfrissende drankje met ijs, van kinderijsje tot overheerlijk Duits gebak. Nog niet genoeg van de Italiaanse sferen? In hetzelfde pand is ook een uitstekend Italiaans restaurant gevestigd. Markt 14-15, Xanten.

ijssalon 't DommerholtTalaminiP1100139IJskar Steenoven

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>