Heerlijk bij de barbecue

w ie houdt er niet van om met familie, vrienden, buurt of vereniging in de buitenlucht van het mooie weer te genieten, lekker te eten en tijd met elkaar door te brengen. In Duitsland tref je voor dit doel her en der in de dorpen en steden ‘Grillplätze’. Ze zijn tegen een kleine vergoeding te huren. Meestal is er overdekte grill- en zitruimte en zijn er houten zitbanken in de buitenlucht. Het principe is eenvoudig: de groep brengt alles zelf mee en neemt na afloopt alles inclusief afval ook weer mee terug, zodat alles schoon achterblijft. De beheerder sluit daarna grill en gebouw af. Heel simpel! De idyllisch gelegen ‘Grillplatz unter alten Eichen’ aan ‘Der hohen Ley’ in Marienbaum is geschikt voor groepen tot 80 personen.

Als de zon schijnt en de temperaturen stijgen, ontstaat bij velen het verlangen naar … BBQ. GrenzenLos presenteert een lekker fris recept voor bij de barbecue.

Aardappelsalade met yoghurt en appel (8 personen)

shutterstock_86527315_C

Ingrediënten

  • 1200 g middelgrote, vastkokende aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 6 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Verse, gesneden lavas (maggikruid)
  • Azijn, Olie, Zout, Suiker,  Nootmuskaat

Bereiding

Was de aardappels en kook ze met zout beetgaar. Afgieten en laten uitwasemen.
Schil en snijd ondertussen ui en knoflook in kleine stukjes en bak ze zachtjes aan in wat olie. Afblussen met 4-5 el azijn. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg deze toe aan het ui-knoflookmengsel.
Snijd de nog warme aardappels in ca. 4 mm dikke plakjes. Vermeng de aardappels, ui, yoghurt, mayonaise en lavas en breng op smaak. Laat de salade ca. 20 minuten staan, proef nogmaals of hij goed op smaak is en serveer op kamertemperatuur.

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>