Hardloopspektakel in Bocholt

Dat sporten en feesten prima te combineren valt, is te zien aan de Bocholter Citylauf. Deze hardloopwedstrijd is één van de meest toonaangevende sportevenementen in de grensstreek. Duizenden hardlopers uit Bocholt en ver daarbuiten staan op afgelopen zaterdag, 2 mei aan het vertrek.

Als op 1 februari de inschrijving start, is het direct een gekkenhuis. Honderden mensen melden zich in de eerste uren aan. Binnen een mum van tijd is op de tien kilometer het maximum aantal deelnemers van duizend bereikt. Niet veel later zit de vijf kilometer aan zijn limiet. Op de jeugdafstanden is eveneens geen plek meer. In totaal staan er vijfduizend hardlopers op de deelnemerslijst.

Toeschouwers:
Niet alleen voor hardlopers is de Citylauf aantrekkelijk, maar ook voor toeschouwers is het zeker de moeite waard om naar Bocholt te komen. Het publiek dat rijen dik langs het parcours staat, moedigt de sporters met veel enthousiasme aan. Overal langs de routes staan orkesten en bandjes. Daarnaast mag het bier en de Duitse ‘Bratuwurst’ niet ontbreken. De sfeervolle terrasjes in de binnenstad zijn tot op de laatste plek gevuld.

De wedstrijd:
Om 17:00 uur gaat het evenement van start. Als eerste worden de meisjes weggeschoten. Zij lopen één ronde van 2,5 kilometer. Direct aansluitend (17:30 uur) lopen de jongens dezelfde afstand. De vijf kilometer voor scholieren staat gepland voor 18:00 uur. Tussen de scholieren lopen veel talenten die er ongetwijfeld een sensationele wedstrijd van gaan maken. Om 19:00 uur is het de beurt aan de recreanten. Ook deze grote groep loopt 5 kilometer. De avond wordt afgesloten met de 10 kilometer. Deze immens populaire afstand begint om 20:00 uur.

Door de verwachte drukte wordt toeschouwers aangeraden om op tijd naar Bocholt te komen. Meer informatie over de Bocholter Citylauf kunt u vinden op www.bocholter-citylauf.de
Programma:
17:00 uur: 2,5 kilometer (Meisjes tot 16 jaar)
17:30 uur: 2,5 kilometer (Jongens tot 16 jaar)
18:00 uur: 5 kilometer (Scholierenloop)
19:00 uur: 5 kilometer (Recreantenloop)
20:00 uur: 10 kilometer (Recreantenloop)

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>