Volg de Rijn met de fiets

Emmerich aan de Rijn verwelkomt u! Deze Hanzestad is, vanwege zijn mooie Rijnpromenade met uitzicht op Duitslands langste hangbrug en het gemoedelijk voorbij varende scheepsverkeer, voor bezoekers van heinde en ver een echte trekpleister. Historische of moderne kerken, interessante musea, het recreatieoord Elten met uitzicht over de Rijndal en vele prachtige fietsroutes of wandelingen door het Nederrijnse landschap maken uw bezoek tot een echte belevenis.

Rheinpromenade

De fietsroute

De route voert u dan over de dijk en de plaatsen Griethausen en Düffelward, waar het Johanna-Sebus monument staat. In Keeken kunt u in het gezellige „Café im Gärtchen“, dat aan de route ligt, een pauze inlassen. Van daar uit vervolgt de tocht via Bimmen naar Millingen en het natuurreservaat Milligerwaard, waar wildpaarden en Galloway runderen leven. U fietst door deze heerlijke natuur en kunt in de theetuin van Millingen terecht voor een heerlijke verfrissing.

Terug in Millingen aan de Rijn stapt u op de veerpont naar de andere kant van de Rijn en fietst u langs het recreatiegebied de Bijland via Tolkamer, Spijk en de dijk bij Hüthum terug naar Emmerich aan de Rijn.

Voor de liefhebbers

Het is de moeite waard om een omweg naar het Rijnmuseum, met zijn meer dan 150 scheepsmodellen, radarapparatuur, kaarten van de Rijn, geprepareerde vissen, Heilige Christoffel en collectie stedelijke geschiedenis, te maken. Jaarlijks zijn er meerdere wisseltentoonstellingen met lokale en kunsthistorische thema’s. In de museumtuin bevindt zich een originele eenmansonderzeeër uit de laatste dagen van WO1.

Bezichtigingswaardig is ook de Martini Kerk met het koorgestoelte uit de 15e Eeuw. Deze stamt in het Romaanse deel uit de 11e Eeuw en in het Gotische deel uit de 15e Eeuw. De crypte is vanwege de getalssymboliek, die de vier-, acht-, en zestiendelige zuilparen charakterisieren, uniek in Europa. Ook is in de kerk de schatkamer met de excellente kunstwerken van St. Vitus (Hochelten) en St. Martini te bezichtigen.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>