Feest voor de zintuigen

I n winterse tijden is chocolade een van de grootste verwennerijen. Waar kun je de lekkerste smaken vinden, hoe maak je een eigen chocolade-ontwerp voor je lief en waar kun je ‘Meester’ chocolademaker worden? GrenzenLos wijst je de weg. Lees, geniet en lik je vingers erbij af!
Mmmm ….

Een plaatje om op te (vr)eten
Je dochter, je zoon, je ware liefde, je beste vriend/in laten smelten in je mond? Of… zoek je gewoon een verrassend cadeau? Laat dan je favoriete foto printen op fairtrade chocolade. Zelfs als je niet van chocolade houdt, is dit cadeau een lust voor het oog.
Bonbonatelier Janson, Zutphen www.bonbon.nl

Chocolademakerij: geniet met al uw zintuigen!
De chocolademakerij in Kleve maakt haar producten steeds vers, op ambachtelijke wijze. Bezoekers kunnen achter een glaswand zien hoe dit creatieve proces in zijn werk gaat, en informatie krijgen over het brede scala aan producten en grondstoffen. Hier gaan absolute versheid en grondstoffen van de beste kwaliteit samen. Van klassiek tot trendy, van zoet tot bitter, in pure, melk- of witte chocolade. Stel uw eigen bonbonmix samen of kies uit het uitgebreide assortiment. Neem de tijd voor de heerlijkheden en specialiteiten van onze meester-chocolatiers. Kortom: geniet met al uw zintuigen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 18.30, zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.
Chocolademakerij, Kavarinerstraße 18, Kleve, tel. + 49 2821 7113999, www.schokoladenmacherei.de

Een zeer persoonlijk geschenk
Bij Schokopage in Gescher vindt u zelfgemaakte chocolade van hoogwaardige kwaliteit. Er is chocola voor iedere gelegenheid: als zakelijk geschenk, als prijs voor de beste sporter, als huwelijkscadeau, als gelukwens en nog veel meer. Er zijn meer dan 350 motieven, zodat u uw eigen chocolade vorm kunt geven!

Het assortiment van Schokopage:
– Chocoladefiguren: kies de gewenste soort chocolade en combineer die met een van de 120 verschillende figuren.
– Truffelbonbons: meer dan 80 soorten, gemaakt van de allerbeste ingrediënten.
– Producten met eigen ontwerp: fotochocolade, verpakte truffelbonbons en chocoladetabletten met bijna 350 verschillende motieven.
– Bonbonworkshop: ontdek hoe u thuis heel gemakkelijk truffels kunt maken.
– Workshop chocoladefiguren voor kinderen: kinderen leren de zoete wereld van chocolade kennen en mogen hun eigen chocoladefiguren gieten.

Schokopage, Hauptstraße 9 48712 Gescher, www.schokopage.de

Om je vingers bij af te likken
Kunt u uren bezig zijn met puzzelen? Maar bent u de mooie uitgestrekte bloemenvelden en met sneeuw bedekte bergtoppen even zat? Probeer dan eens een puzzel van Villa Chocola. Daar zijn chocoladepuzzels in diverse smaken te vinden. Hier vallen uw puzzelstukjes op hun plek.
NB. Ook voor gluten- en lactosevrije chocolade kunt u hier terecht.
Villa Chocola, Enschede-Apeldoorn www.villachocola.com

Workshop ‘Erotische bonbons’
Van chocola naar erotiek is een kleine stap… Chocola bevat bepaalde stoffen die lustopwekkend zouden werken. Al sinds mensenheugenis wordt chocola geassocieerd met erotiek. En hoe verleidelijk is dan deze workshop! De workshop duurt 3 uur en is inclusief 600 gram bonbons. Tijdens deze workshop maakt u erotisch getinte bonbons en chocolaatjes. En voor de nodige afkoeling komt er ook fruit op tafel dat u wel of niet door de chocolade kunt halen om te nuttigen. Minimum leeftijd 18 jaar.
Chocobreak, Nijmegen www.chocobreak.com

TURMHAUS bonbonmakerij met café
Wisselende bonboncollecties uit heel Duitsland

In het Turmhaus in Südlohn bevindt zich de Pralinenclub met de beroemde, maandelijks wisselende bonboncollecties uit heel Duitsland. In de eigen TURMHAUS-bonbonmakerij kunt u achter een glazen wand zien hoe de verrukkelijkste bonbons worden vervaardigd. Beleef hier hoe zoete creaties worden gemaakt van chocoladesoorten uit de hele wereld.
Geniet in ons café met verlichte tuin, of verwen uzelf eens heerlijk met versgemaakte bonbons en diverse gebak- en koffiespecialiteiten. Komt u liever ontbijten? Ook dan hebben wij in het TURMHAUS een uitgebreid aanbod voor u. Wij kijken uit naar uw bezoek in het TURMHAUS in Südlohn.
Eschstraße 35, 46354 Südlohn, telefoon + 49 2862 980000 www.turmhaus.com

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>