Een dagje Bingerden

We hadden ons voorgenomen om zondag 21 juni naar de Internationale Tuindagen op het landgoed Bingerden te gaan. De weersverwachting was niet goed, maar we gingen toch. De artikelen die we er over gelezen hadden waren namelijk veelbelovend en 75 kramen met overwegend kwekers en niet alleen uit Nederland!

Gelukkig scheen ’s morgens de zon nog. We waren niet de enigen die de weg naar Bingerden vonden. Het was vroeg al behoorlijk druk. Binnen bleek waarom! Wat een hoeveelheid aan planten werd er aangeboden. En vooral niet de standaardplanten. Wat een variatie. We hebben nog nooit bijvoorbeeld zoveel verschillende hosta’s gezien, of de vele soorten salvia’s, mooie rozen en zelfs hele bijzondere geraniums!

Je werd ook leuk en spontaan te woord gestaan door de kwekers. Zo ook op onze vraag over konijnen die onze rozen opeten. Antwoorden als “Ja hekken er omheen” of “afschieten”!, kregen we te horen. Dat laatste doen we maar niet!

Niet alleen de stands waren leuk, maar ook de tuinen van het landgoed waren een lust voor het oog. Al met al een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.

Fam van Veelen, Bronckhorst

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>