De Magie van de Bühne

Tentoonstelling „On Stage“ toont foto’s van internationale rockstars

Het is de ‚magie van de buhne‘ waardoor bezoekers van de bijzondere tentoonstelling „On Stage“ nog tot 30 juli  betoverd kunnen worden. Uit een totaal van meer dan 300 foto’s heeft het rock’n’popmuseum een prachtige collectie samengesteld van adembenemende concertopnamen. De foto’s zijn van de fotograaf Clemens Mitscher, docent fotografie aan de Hogeschool voor Vormgeving (HfG) in Offenbach en zijn studenten.

Natuurlijk gaat het niet uitsluitend om de muzikanten. Het gaat er ook om gevoel en emotie van de bezoekers tijdens de concerten weer te geven. Naast de extatische en in trance zijnde sterren zie je foto’s van drinkende en feestende mensen in allerlei situaties en omgevingen. De sfeer tijdens de concerten komt prachtig naar voren. Martin Liebscher, Professor Fotografie aan de HfG, beschrijft Rockfotografie als de „dirty little bastard tussen heldenverering, paparazzi-fotografie en kunst“ met foto’s waarbij bezoekers zich kunnen verzwelgen en onderdompelen in een wereld die tot de verbeelding spreekt, maar waarin ze toch ook een stukje van zichzelf kunnen vinden.

Verdere informatie www.rock-popmuseum.de of op Facebook http://www.facebook.com/rpm.gronau

Auteur: Web Redactie

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>