Compagnons aan de grens

Het echte pionieren is voorbij, maar de nieuwe uitdaging is er niet minder om. Hun nieuwe pand ruikt nog nieuw en maakt toekomstige groei mogelijk. Ulrich Roosendahl (DE) is oprichter van Eltener Fahrrad Profi en sinds enige jaren is Randy Peters (NL) zijn compagnon. Duits-Nederlandse samenwerking in de praktijk: hoe gaat dat? Lees over hun succesformule die klandizie trekt van Hamburg tot Rotterdam, van Enschede tot Kleve.

Achtergrond

Ze hebben elkaar ontmoet door een wederzijdse hobby: het wielrennen als wedstrijdcoureur.

In 2004 begon Ulrich met een paar fietsen en een werkplaats van 100 m². Van beroep eigenlijk timmerman, maar in zijn team altijd al de man van het onderhoud. Randy werkte al in de ‘fietsbranche’, maar ambieerde meer verantwoordelijkheid.

_DSC6758Visie

Ulrich: “Wij wilden dingen doen die anderen niet doen. We hebben een gat gezocht waardoor we niet te vergelijken zijn met andere winkels. We willen een merk opbouwen. Dan heb je kwaliteit nodig en niet een product met goedkopere afwerkingen om de prijs te drukken. Dit hebben wij gevonden in het Zwitserse merk Flyer.”

De klant

Ulrich: “De Nederlandse klant weet wat hij wil en wil betalen voor een goede fiets. Dan zoeken ze naar de beste prijs. Klanten zijn vaak sceptisch over wat hen verteld wordt. Bij ons krijg je als klant eenduidige betrouwbare informatie, over 1 merk. Niet te veel informatie over te veel merken en soorten. Klanten zijn tevreden: minder dan 1% klachten. Ze komen zelfs langs om ons te bedanken.”

Waarom succesvol?

Ulrich: “Wij zijn ‘nette’ kerels. We gaan eerlijk om met onze klanten en luisteren naar hen. Wat doen ze met hun fiets: gaan ze de bergen in of doen ze alleen boodschappen? Wij zorgen voor een passende fiets op maat.”

Toekomst?

Ulrich: “Onze nieuwe locatie heeft een oppervlakte van 1000 m², met de helft voorraadruimte. We zijn nu al de grootste Flyer-dealer van Europa. Ons doel is te groeien naar 10 winkels die volgens ons concept werken. In april wordt de 2e geopend in Enter (Nederland).”

Hoe werk je samen?

Ulrich: “Ritme en punctualiteit heb je nodig voor succes. Belangrijk is dat je geen ruzie maakt over eventuele verschillen in aanpak, maar dingen bespreekbaar houdt. Ook dat je met elkaar kunt flauwekullen en dollen. En vooral veel lachen.”

Tips?

Randy: “Verdiep je als Nederlander wat meer in de Duitser en voel je niet zo superieur. En vooral: maak waar wat je zegt of belooft.”

Ulrich: “Probeer de ander te verstaan en bedenk hoe je met de ander kunt meegaan. Ga op de mensen in en niet op jezelf.”

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>