Landlust: 3 boerderijwinkels uitgelicht

Overal kom je ze tegen: boerderijwinkels, fruitschuren of wijndomeinen. Of je nu onderweg bent met de cabrio of op een fiets- of wandeltocht. Juist Grenzenlos laat je de rijkdommen van het Duitse en Nederlandse grensland ontdekken en zet 3 boerderijwinkels in de spotlight. Waarom? Omdat deze boerderijen lekkere producten verkopen. Ga het zelf ondervinden!

1. Boerderij Ruimzicht

Boerderij Ruimzicht is een biologisch dynamisch bedrijf met veehouderij, tuinderij, boerderijwinkel en zorgboerderij. In de boerderijwinkel wordt onder meer kaas, vlees, melk en groente van het eigen bedrijf verkocht. In de tuinderij teelt tuinder Fred Beijleveld voor u biologische groenten, kruiden en kleinfruit en verzorgt de levering van een wekelijks groentepakket. Een verrassend en afwisselend pakket groenten, bijpassende kruiden voorzien van een recept. Het groentepakket wordt wekelijks op een vaste dag in een depot in de omgeving van uw huisadres klaargezet.

Het melkvee kan dag en nacht, zomer en een groot deel van de winter kiezen of ze binnen of buiten wil zijn. Ze lopen in een familiekudde, alle leeftijden bij elkaar. Dat is uniek in Nederland. Koeien met hoorns die heerlijke en gezonde melk produceren. De boer, Gerjo Koskamp, vindt u veel tussen de koeien.In de boerderijwinkel wordt u begroet door Annet Kranenburg. In deze gezellige winkel vindt u naast de producten van het bedrijf, als kaas, vlees en groenten ook wijn, honing en verschillende mosterdsoorten. Boerderij Ruimzicht wil een inspiratiebron zijn. De omgeving en de boerderij nodigen hier ook toe uit. Deze inspiratie werkt aanstekelijk voor iedereen die er komt: klant, recreant, participant, medewerker of hulpvrager.

Contactgegevens: Bielemansdijk 11a, 7025 CN Halle, Tel.: +31 (0)314 38 00 16, www.boerderijruimzicht.nl

2. Reeserwarder Obstanlagen Baumann

Marlen und Everhard BaumannDe boomgaard Wardmanshof is al meer dan 200 jaar in familiebezit en ligt dicht aan de Rijn bij Rees. Het is al de derde generatie die appels en peren volgens de richtlijnen van de Duitse ‘gecontroleerde geïntegreerde teelt’ produceert. Bovendien gebruikt familie Baumann ecologische en natuurlijke teeltmethodes. “Wij willen zo goed mogelijk voor het milieu zorgen en gezond fruit vol smaak produceren”, zegt Everhard Baumann.

Op meerdere fruitplantages wordt fruit verbouwd, het grootste deel nemen de ongeveer twintig appelsoorten in beslag. “We zijn altijd op zoek naar iets nieuws.” Zo worden naast de klassiekers, zoals appels van de Jona-soorten, Elstar, Boskoop en Breauburn, zeldzamere soorten zoals de Rubinette of de nieuwere Topaz verbouwd. Bij deze laatste wordt Everhard Baumann enthousiast: “Een heerlijk aroma, verfrissend sappig, optisch bijzonder door de rood gestreepte schil en een licht ingedrukte vorm. Ook kan hij goed gegeten worden door mensen die allergisch zijn.” Het motto van de aanbieder van eersteklas fruit ‘zo natuurlijk mogelijk’, sluit perfect aan bij een andere eigenschap van de Topaz: de appel heeft een hoge resistentie tegen de gevreesde schurft.

“Een appel van uitstekende kwaliteit groeit niet zomaar en moet ook na de oogst worden verzorgd”, vertelt dochter Marlen Baumann, die al lange tijd actief is in de boomgaard. Familie Baumann zet moderne koel- en opslagapparatuur in om vers en aromatisch fruit te garanderen. Door het regelen van de hoeveelheid zuurstof is de atmosfeer in luchtdichte cellen controleerbaar. Dit zorgt voor het hoge kwaliteitsniveau van de vruchten tot eind mei. Dagelijks kunnen de verschillende appel- en peersoorten worden geproefd bij het verkooppunt Rees, dat in de buurt van de Rijnpromenade en het stadscentrum ligt.

Verkooppunt Rees: Wardstr. 2 46459 Rees Tel +49 2851 3887. www.reeserwarder-obstanlagen.de

3. Boerderijwinkel Den 4 akker

winkel voorpaginaZodra u het erf betreedt van deze familie, proeft en ziet u hun manier van denken en leven direct. Het is de warmte die ze uitdragen, maar zeker de manier van omgang met de natuur die u grijpt. Het is de familie erg gelegen dat hun gasten zich thuis voelen. In de boerderijwinkel treft u een groot assortiment aan verantwoord geteelde producten uiteenlopend van groente en fruit, natuurvoedingsproducten, streekproducten, bakproducten, zuivelproducten en vleesproducten waaronder ook de Kemper kip. Daarnaast is de familie Eskes een begrip in de directe en verre omgeving voor de seizoensgebonden producten zoals asperges, rabarber, aardbeien, frambozen en kersen.

Contactgegevens: Fam. Eskes, Kapelweg 14 7233 SC Vierakker, T: +31 (0) 575-441434, www.den4akker.nl

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>