Avontuur in de lucht

Peter en Marjolein Eerland maakten van hun passie hun levensonderhoud. Met het bedrijf Future Fun Ballooning laten ze de wens van velen uitkomen: een ballonvaart maken. Future Fun Ballooning heeft haar eigen plekje in de markt veroverd door het bieden van kleinschaligheid en kwaliteit, tegen een redelijke prijs. Future Fun Ballooning bestaat al vele jaren en de ruim 20-jarige ervaring van Peter en Marjolein staat garant voor professionaliteit, veiligheid, plezier en waar voor je geld krijgen. Men vaart met middelgrote ballonnen waar 6-8 passagiers alle ruimte hebben om te genieten van de ballonvaart._DSC1728.2

Peter: Wij willen het graag exclusief en persoonlijk houden en kiezen daarom niet voor de massa.

Wij kiezen voor kwaliteit, overzichtelijkheid, gezelligheid en direct contact. Naast piloot ben je ook een soort reisleider en begeleider. Zo kun je mensen alle aandacht geven en kunnen ze genieten van de vaart.” Sinds kort richt Future Fun Ballooning zich ook op de Duitse markt.

Peter: “In de hele grensregio hebben we mooie vaste startlocaties (Kleve, Bocholt, Emmerich, Stadtlohn, Kalkar, Goch) of kan er bij mensen thuis opgestegen worden.

Marjolein: “Wij merken dat deze regio een prachtig gebied is om boven te varen en dat er heel veel mensen zijn die niet weten dat je een ballonvaart kan maken boven je eigen mooie omgeving.”

 Waarom is een ballonvaart zo leuk?

Marjolein: “Het is een combinatie van spanning, de natuur op een heel mooie manier beleven en avontuur. We kunnen in principe overal waar een veldje is, opstijgen: naast een boerderij, bij een bedrijf of bijvoorbeeld in een stadspark. Je komt op plekken waar je anders nooit komt. Soms kom je een keer net over de Rijn neer in de uiterwaarden of idealiter in een weiland naast de weg. Dan is de ballon makkelijk te bergen.”

Ballon + ballonmandPeter: “Bij ons zijn de manden niet zo groot, dus voelen de passagiers zich betrokken bij het proces. We hebben direct contact met iedereen aan boord. Bij het opstijgen vinden mensen het wel eens  spannend, maar eenmaal in de lucht ebt dit helemaal weg.  Het is dan tijd voor genieten. Het gaat als een film onder je door:  de akkers, het graan, de rivieren. Dan is er ook de stilte; je hoort alleen elkaar en af en toe de brander. Je kunt vaak horen wat er op de grond gezegd wordt. Andersom kunnen ze ons op de grond ook horen.” Marjolein: “We maken de mooiste en gekste dingen mee. Zo  landden we eens bij Lobith over de Rijn in Duitsland naast een vervallen huis. Hier woonden een man en zijn moeder bijna als kluizenaars. Ze hadden al vijf jaar geen mensen meer bij hun huis ontvangen. Toen kwamen wij letterlijk uit de lucht vallen en dat vonden ze geweldig. We kregen koffie met koekjes die al tien jaar over de datum waren. Maar wat hebben we genoten.  Het is en blijft een soort avontuur.”

Ballonvaren als onderneming?

Peter: “Ballonvaren is in Nederland best seizoensafhankelijk (april – oktober). En je bent totaal afhankelijk van de wind, want je kunt niet sturen. De meeste ballonnen van ons zijn van Duits fabrikaat. Hierin vind je nog de degelijkheid die wij belangrijk vinden. Future Fun is ook gespecialiseerd in ‘airvertising’. Het verzorgen van ballonvaarten voor de zakelijke markt. Zo hebben enkele grote bedrijven een eigen ballon die gebruikt wordt voor relatiemarketing en reclamedoeleinden. Future Fun Ballooning beheert deze ballonnen en zorgt voor  het onderhoud en voert de vaarten uit. Dit vraagt een professionele, zakelijke omgang met de gasten. Ook organiseren we evenementen of vaarten voor grote groepen en bedrijfsuitjes.”

Marjolein: “Wij leggen de mensen graag in de watten en zorgen ervoor dat ze een onvergetelijke ervaring hebben. Zo varen we ook voor de stichting ‘Onze Ballon’, die ballonvaarten organiseert voor ernstig zieke kinderen en hun familie. Kortom, in de mand maken wij mensen blij. Zowel zakelijk, privé, als voor een speciale gelegenheid.”

foto ballonnen warsteiner + usg

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>