Airborne 2015

O p Social Media wordt je altijd gevraagd om iemand of iets te volgen…GrenzenLos zal vanaf heden jou terug volgen. Wat ben je aan het doen? Doe je mee aan Grensverleggende initiatieven in de Grensstreek? Laat het GrenzenLos weten. Afgelopen periode volgden we op Facebook onze eigen medewerkster Marieke Kraassenberg in GRENZENLOS VOLGT: SPORTIEVE MARIEKE.

Wie is Marieke?

Hoi ik ben Marieke Kraassenberg, 30 jaar oud en woon in Hengelo. Ik ben getrouwd met Harmen en samen hebben we een heerlijk knulletje, Bo. Ik loop 5 september 15 km met de Airborne wandeltocht. Waarom? Ik ben begonnen een tijdje geleden met wandelen om af te vallen. Hoe leuk ik het wandelen ook vind, ik zocht een doel. Zo kwam ik de Airborne tegen. Mijn vader heeft hem al 8x gelopen, en voor mij nu de 1e keer en wie weet volgend jaar weer.

Hoe verliep Airborne…

Jaaah!! Vandaag is het zover!! Eindelijk gaan we echt de Airborne tocht lopen. We parkeren de auto in Wehl en pakken de trein naar Arnhem. In de trein stappen steeds meer mensen in die ook naar de Airborne gaan. Je herkent ze direct aan hun schoenen en tassen. Echte wandelaars. In Arnhem overstappen en natuurlijk nog een keer naar het toilet. En dan is daar Oosterbeek. In marstempo richting de start. Direct scannen en beginnen (E-ticket). Het is beredruk aan de start, dus dringen! Maar meteen al hartstikke gezellig. De eerste 3 km kunnen we redelijk in ons eigen tempo door lopen en is het droog. Daarna lopen we 11 km in de regen. Drijfnat. De laatste 3 km is heerlijk zonnig en drogen we lekker op. Ja, je leest het goed, het is 17 km ipv 15 km, maar dat geeft niet.

Onderweg komen we militairen uit Zweden, Engeland en Duitsland tegen. De sfeer is, ondanks het weer, super gezellig. Je maakt her en der een babbeltje onder het lopen. Neemt een kleine pauze, kletst daar nog met 2 dames. Je staat een half uur in de rij voor de dixie en ook daar word gekletst. Vele korte gesprekken over het aantal kilometers en de hoeveelste Airborne zijn het resultaat. En niemand die moppert of klaagt over de regen. Een vrouw die voor de 12de x mee liep, vertelde dat dit de natste Airborne was voor haar. Vallen wij even met de neus in de boter. Ik zie ons maar als direct doorgewinterde Airborners!

De finish valt tegen. Door het weer is veel afgelast en daardoor dus ook geen muzikaal onthaal voor ons. Des ondanks stond er een verrassing voor mij. Mijn broertje en zijn vriendin stonden ons op te wachten met mijn zoontje! Wat een verrassing!! Na onze medaille te hebben gehaald hebben we heerlijk op het veld nog wat gedronken en gedanst en uiteraard na gepraat. Wat een geweldig gevoel om daar te staan wetende dat je het gehaald hebt. Er werd direct besloten dat een traditie is geboren en we er volgend jaar weer bij zijn! Airborne 2015 je was fantastisch! Tot volgend jaar!!

Marieke Kraassenberg

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>