50.000 bezoekers Rozenfestival in Lottum

Gertruda Onontdekteplekken was er! Het Rozenfestival in Lottum. Tijdens de 13e editie van het Rozenfestival zijn 50.000 bezoekers naar Rozendorp Lottum gekomen, ondanks de slechte weersvoorspellingen.

Rozenfestival 2014 2
Rozenfestival 2014 3

 

 

 

 

 

 

 

Het festival begon vrijdagavond 8 augustus met veel regen. Desondanks liep het dorp al gauw vol met rozenliefhebbers uit binnen – en buitenland. Het thema was ‘Rozen stelen de show’ en dit kwam onder andere tot uiting op het Maasplein, dat geheel in stijl van Las Vegas ingericht was. Verder waren er bij verschillende van rozen gemaakte beeltenissen rode lopers uitgerold. Ook werden diverse tv-programma’s in rozen uitgebeeld, zoals de Muppets Show en bekende Disney figuren. De show werd echter echt gestolen door de kerk die versierd was met maar liefst 35.000 witte Avalanche rozen en 10.000 andere witte bloemen.

Na vol bewondering door enkele straten te hebben gewandeld, was je kleddernat. Daardoor zaten de terrasjes stampvol en was het in de kroegen gezellig. Later op de avond trad de Koninklijke Harmonie Lottum op. Ook zij stalen de show. Enorme hoosbuien waren geen spelbreker, want het optreden was spetterend en veelzijdig. Iedereen zat met paraplu in de hand onder de parasols te swingen en mee te galmen. Van U2 tot Bluf, van Limburgse meedeiners tot swingende rock. Heerlijk!

Drukste dag
Op zaterdag was het, mede dankzij het prachtige weer, zeer druk in het dorp. Helaas waren zondag de weersverwachtingen Lottum niet gunstig gezind. De regenbuien lieten het rozendorp echter grotendeels links liggen, waardoor het voor de wel aanwezige bezoekers prima vertoeven was op het festivalterrein.

Rozenfestival 2016

Houd je van rozen, van feesten, van kunst en van muziek? Blokkeer dan 12 tot en met 15 augustus 2016 in je agenda en kom naar Lottum voor de volgende editie van het Rozenfestival. Het thema wordt later bekend gemaakt. Tot dan!

Meer willen ervaren over het Rozenfestival? Je vindt meer foto’s op Pinterest!
Bekijk het profiel van Grenzenlos Magazine op Pinterest.
 

 

Auteur: Teersa van Wezel

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>