29ste Duits-Nederlandse grafiekbeurs

BORKEN. Elk jaar wordt in het eerste weekend van maart de Borkener Vennehof getransformeerd in een Mekka voor vrienden van de actuele grafische scene. Bovendien worden er ook fotografieën, catalogi en kunstboeken aangeboden. Organisatoren zijn de Stad Borken en de Kreis Borken.

 

De wens van de organisatoren is het om de wederzijdse culturele uitwisselingen met de buurlanden te bevorderen, maar ook om een overzicht van de seriële grafiek te geven. Maar bovenal moet de beurs een forum zijn voor kunstenaars, kenners en kunstliefhebbers. Daarnaast natuurlijk, ook een plaats om te handelen, over het vak te praten, te kijken en te kopen.

 

De ongeveer 2500 regelmatige bezoekers verwachten een breed assortiment van producten op deze verkoopshow. In ongeveer zestig kraampjes presenteren grafische kunstenaars, galeriehouders, fotografen en boekhandelaren uit heel Duitsland en Nederland, hun aanbod. Toegelaten zijn alle technieken van de seriële grafiek. Voor de kwaliteit en de diversiteit zorgt een deskundige jury, die de exposanten voor de grafiekbeurs uitnodigt. Sinds enkele jaren presenteren ook kunst- en vakstudenten van verschillende opleidingen uit Osnabrück, Bielefeld, Bochum en Enschede hun grafiek en fotos.

 

Voorwaarden voor deelname

Uitgenodigd worden Nederlandse en Duitse grafici, fotografen, galeriehouders en uitgevers.

Het aanbod beperkt zich tot: – seriële grafiek in diverse technieken (hoogdruk, vlakdruk, diepdruk en zeefdruk en digitale grafiek); – oude grafische kunst; – kunstboeken; – fotografie; tekeningen en mixed media.

16_GB_NL_Banner-page-001

Openingstijden

Vrijdag 4 maart 2016, 18 – 22 uur, 18 uur opening van des beurs

Zaterdag 5maart en Zondag 6 maart 2016, 11 – 17 uur

 

Informatie:

Stadtverwaltung Borken, Afdeling Kultur, Trefword “Grafiekbeurs”, Heidener Starße 88, D-46325 Borken Mail: grafikboerse@borken.de; Tel. 0049-2861-939 243; www.grafikboerse.borken.de

Auteur: Edwin Wamelink

Deel deze post op
468 ad

Stuur je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>